T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI
Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.
Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.
Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.
Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.
Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;
İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.
Oturum Çerezleri (Session Cookies) |
Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. |
Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:
Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresi ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.
Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.
'Sivas İçin 300 Fikir 300 Proje' kapsamında İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından merkeze bağlı Beypınar köyünde 'Yürek Isıtan Çorba Peskütan’ projesi hayata geçirildi.
Sivas'ta bahar aylarında hazırlayıp bütün kış tüketilen bir yoğurt türü çorbası olan Peskütan, hem saklama ömrünün uzun olması hem de eşsiz lezzetiyle, Sivas'ta en çok tüketilen çorbaların başında geliyor. Bol proteinli bir probiyotik kaynağı olan Peskütan'da, pişirilmesi esnasında kuru baklagiller, tahıllar ve kemikli etler kullanılıyor. Tüm besin öğelerini içerdiği için tek başına öğün oluşturabilecek bir çorba olan Peskütan, Sivas ve çevresinde sevilerek içiliyor.
"Peskütan'ı Herkesin Bilmesini, Tanımasını ve Tatmasını İstiyoruz"
Peskütan'ın yapımını aslına uygun şekilde eğitimle anlatacaklarını kaydeden Vali Ayhan, "Bu eğitim kapsamında ilk çorbamızı yaptık. İnşallah Sivas'ın yöresel yemeği olan Peskütan'ı herkesin bilmesini, tanımasını, tatmasını istiyoruz. Sivas'ın yöresel ürünlerine, yöresel yemeklerine sahip çıkacağız. Sivas'ın geçmişten bugüne kadar değerlerine sahip çıkmak ve bu değerimizi de ekonomimize kazandırmak istiyoruz. Bizim maksadımız bu çorbamızı doğru ellerde doğru yerlerde üreterek her evimize girmesini sağlamaktır" diye konuştu.
"Peskütan, Hem Leziz Hem de Şifalı Bir Yiyecek"
‘Yürek Isıtan Çorba Peskütan’ projesinin yöresel ürün ve değerleri ön plana çıkarmak adına Sivas Valiliğine sunulan projeler arasında bulunduğunu ve eğitim kategorisinde yer aldığını dile getiren Sivas Valisi Salih Ayhan, "Bu lezzeti hem duyurmak hem de üreticilerimize alternatif gelir kaynağı oluşturarak, kırsal kalkınmayı sağlamak asıl amacımızdır. Ayrıca; üretim kapasitesini artırarak kendi markamızı oluşturmak ve paketleme tesisi kurularak daha geniş pazarlara ulaşabilmeyi de hedefliyoruz. Kendine has bir lezzeti olan peskütan, hem leziz hem de şifalı bir yiyecektir." dedi.
"Peskütan'ın Çok Şifalı Bir Çorba"
Beypınar sakinlerinden Hatice Çelik ise, Peskütan'ın çok şifalı bir çorba olduğunu belirterek, "Bu çorbayı içene hastalık bulaşmaz. Çin'den tüm dünyaya yayılan Corona Virüsünden korunmak için bol bol sıcak Peskütan tüketmelerini tavsiye ediyorum. Çünkü vücut direncini arttırır, bağışıklığı kuvvetlendirir. Soğuk algınlığına ve iç hastalıklarına çok iyi gelir." dedi.
Peslütan'ın uzun uğraşlar sonra elde edildiğini söyleyen Çelik, "Önceden yoğurdu pişiriyoruz. Sütü çalıyoruz ondan sonra yayıkta yayıyoruz. Bidonlara koyup üzerine tuz atarak bir ay bekletiyoruz. Sonra yemeklik ölçüde torbalıyoruz." diye konuştu.