T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI
Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.
Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.
Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.
Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.
Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;
İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.
Oturum Çerezleri (Session Cookies) |
Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. |
Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:
Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresi ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.
Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.
Arıcılık işletme sayısı bakımından Türkiye ikincisi, bal mumu üretiminde Türkiye birincisi ve bal üretiminde Türkiye dördüncüsü olan Sivas’ta bal hasadı başladı. Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Zara ilçesinde bulunan Ahmethacı köyünü ziyaret ederek bal hasadı yaptı.
Bal üretiminde Türkiye’de ilk sıralarda yer alan Sivas, organik bal ve arı ürünleri ile de söz sahibi olma yönünde iddiasını sürdürüyor. Geniş bir yüzölçümüne sahip, bitki florası bakımından ve aynı zamanda endemik bitki yönünden birçok türe ev sahipliği yapması nedeniyle arıcılığa uygun bir coğrafyada olan Sivas’ta 3 bin 750 arıcılıkla ilgilenen üretici toplamda 6 bin 500 ton bal üretimi beklenmekte.
Zara ilçesine bağlı Ahmethacı köyünü ziyaret eden Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, bal hasadı yaptı. Arıcı kıyafeti giyerek hasadı gerçekleştiren Vali Şimşek, arıcılara bol ve hayırlı hasatlar dileğinde bulundu.
Yıllardır arıcılık ile uğraşan Amil Şimşek’e misafirperverlikleri için teşekkür eden Vali Şimşek “Zara ilçemiz Ahmethacı köyünde bir arıcılık işletmesine konuk olduk. Misafirperverliklerinden dolayı Amil amcamıza ve Gülsen teyzemize teşekkür ediyoruz. Gerçekten burada çok güzel bir arıcılık tesisi oluşturmuşlar ve yıllardır da arıcılıkla uğraşıyorlar. 300 arıdan 80 arıya düşmüş ama hala arıcılığa devam ediyorlar” dedi.
- 6 bin 500 Ton Bal Üretimi Bekleniyor
3 bin 750 üreticinin olduğu Sivas’ta bu yıl yaklaşık 6 bin 500 ton bal üretiminin beklendiğini ifade eden Vali Şimşek “Sivas ülkemizin önemli bir tarım ve hayvancılık merkezi ve arıcılık da bu anlamda öne çıkan bir faaliyet. Çünkü ilimiz arıcılığa son derece elverişli. Geniş bir coğrafyası var ve bu coğrafya da arıcılığa elverişli bitki örtüsü ve zengin bir faunaya sahip ilimiz ve gün geçtikçe memnuniyetle görüyoruz ki ilimizdeki arıcılık faaliyetleri de gelişiyor. Arıcılık yapan vatandaşlarımızın sayısı artıyor. Bizlerde devlet olarak arıcılık yapılmasını, arıcılık yapan vatandaşlarımızı destekliyoruz. Gerek eğitim faaliyetleriyle gerekse zaman zaman projelerle kovan desteği veriyoruz ve çeşitli malzeme desteği veriyoruz. Bunun da sonucu alıyoruz. Çünkü ilimizde şuanda işletme anlamında büyük bir artış söz konusu. Arıcılık işletmesi sayısı bakımından ilimiz şuanda Türkiye ikincisi. Toplamda 3 bin 750 civarında bir arıcılık işletmesi söz konusu ilimiz genelinde. Bal üretiminde de ülkemizde dördüncü sıradayız. Yaklaşık 6 bin 500 ton civarında bal üretimi söz konusu. İnşallah bu tür çaba ve çalışmalarımızla ilimiz genelindeki arıcılık işletme sayısını ve bal üretimini daha da yüksek seviyelere, daha iyi noktalara taşımayı hedefliyoruz. Ben tekrar arıcılık yapan kardeşlerimizi buradan selamlıyorum ve Amil amcamıza ve Gülsen teyzemize de tekrar misafirperverlikleri için teşekkür ediyoruz. Sezonları hayırlı bereketli olsun inşallah emeklerinin karşılıklarını aldıkları güzel bir bal sezonu onlara nasip olur” ifadelerini kullandı.
Vali Şimşek bal hasadının ardından Zara ilçesine bağlı Sedille köyü ile Tekeli mezrasını da ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti. Vali Yılmaz Şimşek son olarak Sedille köyüne bağlı Salmakan mezrasında Sedat Arslan'a ait büyükbaş hayvan çiftliğini ziyaret etti.
Vali Yılmaz Şimşek’e ziyaretlerinde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şakir Öner Öztürk, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Şarkışla, Zara Kaymakamı Enes Emircan Buyuran, İl Jandarma Komutan V. Orhan Yurdakul ve İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız eşlik etti.